Dugmad za manžetne kao modni detaljNovi projekat u saradnji sa modnim dizajnerom Borisom Ćalićem.
U nastavku Borisovo predstavljanje kompletnog projekta.

Zadovoljstvo mi je da predstavim svoj najnoviji rad u oblasti modnog dizajna, dugmad za manžetne kao moderan modni detalj. Projekat je urađen u saradnji sa kompanijom @simtexpodgorica. Poseban izazov je predstavljao način na koji sam, vjerujem uspješno, ugradio crnogorski grb koji se ornementalno razlaže po površini i postaje modni detalj. Iako ovo nije prvi put da važne istorijske simbole utkam u svoje kreacije, jer sam u svom radu snažno motivisan ljubavlju prema Crnoj Gori i time da novim generacijama približim značaj, ljepotu i bogatstvo naše tradicije, kulture i istorijskih simbola, moram priznati da je rad sa crnogorskim grbom bio poseban profesionalni izazov za mene.


Takav rad je naročito zahtjevan i odgovoran jer je potrebno kroz kvaIitetan modni izraz izbjeći svaku banalizaciju tako važnog istorijskog simbola, a istovremeno ipak uspjeti da kroz odjevni predmet prenesem jaku poruku o našem identitetu i tradiciji. Ovakvi modni detalji su prevashodno namijenjeni jakim ličnostima sa izraženim liderskim osobinama, ljude koji mogu na pravi način da ih nose, tako što će kroz nešto što je važan simbol kolektivnog identiteta ujedno izraziti sopstveni personalitet i individualnost.


Upravo zbog toga očekujem da će manžetne na pravi način zaživjeti u našem modnom životu kao nezamjenljivi modni detalj za sve one koji će snagom svoje ličnosti znati da ih nose.