Ljiljana Burzan-NikolićNikad nisam bila posebno zagrijana za modne trendove. Jesam pratila što je novo, ali sam uvijek imala neki svoj fazon, prolazila faze, vraćala im se i tako... Od kad sam došla u neke zrelije godine, dublje osjećam i razumijem ono nešto iskonsko, čemu se pripada, što jesam. I da, vezano je za pretkinje. Osjećam tu crnogorsku ženu u svoj njenoj uzvišenoj žrtvi koju je živjela kao datost. Njenu bol osjećam kao zavještanje. (O tome drugom prilikom).
Onda mi se put ukrstio sa putem još nekih dobrih žena koje to što rade rade onako kako ja mislim ta treba. (Priznajem, u sadašnjem trenutku i okruženju u kojem dominira površnost, to uopšte ne djeluje lako.)
I desila se jedna mnogo lijepa saradnja uz uzajamno poštovanje i razumijevanje.
Puno vas me je pitalo za kreacije koje nosim kada osjetim da je trenutak za to, pa ih za te povode i posebno pripremam. A, one su tu da mi daju inspiraciju, da me dopune, da mi predlože i, najvažnije, da me oduševe tim što za mene iskreiraju i izrade. Iz malog i veoma vrijednog Simtexa izrodio se i Atelje Kralj. Još ćemo mi vidjeti njegovu grandioznost.
Divno je što se osjećam njihovom kraljicom.